تسهیل معاملات بورس کالا و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی
به گزارش کالاخبر،عبدالناصر همتی عصر چهارشنبه در مراسم رونمایی از "دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی" در حاشیه ششمین جلسه شورای ملی تأمین مالی، با بیان اینکه رونمایی امروز در جهت روان سازی معاملات بورس کالا است، اظهار داشت: پیش از این، تقریبا ۵۰ درصد معاملات بورس کالا به صورت نقدی و ۵۰ درصد به صورت غیر نقدی انجام می شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه " تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی" یک طرح غیر تورمی برای افزایش تولید است، گفت: این ابزار، راهکار خوبی برای آن دسته از واحدهای تولیدی است که نیاز به نقدینگی دارند اما تاکنون نتوانسته اند که این نقدینگی را از بانک ها دریافت کنند.
وی خاطر نشان کرد: اما رونمایی که امروز بر مبنای "ماده ۲۰ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت" صورت گرفت، این اجاره را می دهد تا بورس کالا بتواند از ابزارهایی استفاده کند که این مبادلات به صورت غیر نقدی اما آنلاین انجام شود.
همتی با بیان اینکه سه ابزار مالی "اوراق گام"، "ال.سی داخلی" و "برات الکترونیکی" به عنوان پشتوانه معاملات بورس کالا داریم، اضافه کرد: اوراق گام چند سال پیش ایجاد شده و توسط بانک ها منتشر می شود و اکنون نیز در حال استفاده در بورس کالا است.وی با اشاره به اینکه ال سی داخلی نیز توسط بانک ها صادر می شود، ادامه داد: سامانه برات الکترونیکی نیز در وزارت اقتصاد است.
نزدیک به ۶ تن زعفران در بازار آتی معامله شد
معامله گران بازار مشتقه بورس کالای ایران طی هفته گذشته نزدیک به ۶ تن زعفران را در قالب قراردادهای آتی معامله کردند.
طی ۶ روز معاملاتی هفته قبل معامل نزدیک به ۶ تن زعفران در قالب قرارداد آتی به ارزشی بیش از ۴ هزار و ۹۲۴ میلیارد ریال در بازار آتی دادوستد شد.ارزش معاملات صندوق های مبتنی بر زعفران نیز به ۱.۹ هزار میلیارد ریال بالغ شد و معامله گران بیش از ۵۲ میلیون و ۶۳۲ هزار واحد سرمایه گذاری را از این صندوق ها خریداری کردند.
معاملات زعفران در بورس کالای ایران این روزها در حالی شاهد رونق معاملات و افزایش اقبال سرمایه گذاران است که انبارهای زعفران با سررسیدهای سال ۱۴۰۴ فعالیت خود را آغاز کرده و آماده تحویل محصول برداشت شده سال زراعی جدید هستند.
برندگان عرضه خودرو در بورس کالا؛ همه به جز دلالان
بازخوانی تجربه عرضه خودرو در بورس کالا طی سال ۱۴۰۱ بیانگر آن است که از مجموع ارزش معاملات خودرو که به ۴۱.۶ همت رسید، منافع حاصله برای تولیدکنندگان و خریداران نهایی ۲۵.۴ همت، شامل ۱۵.۸ همت سود تولیدکنندگان و ۹.۶ همت سود خریداران نهایی بود؛ همچنین درآمد مازاد شناسایی شده برای دولت از طریق مالیات بر ارزش افزوده ۱.۴ همت بوده است.
تجربه عرضه خودرو در بورس نشان میدهد؛ در مقطع کوتاهی از سال ۱۴۰۱ که پای خودرو به بورس کالا باز شد، نه تنها مصرف کنندگان که تولیدکنندگان نیز از اتفاق سود بردند بود. در واقع با این اتفاق، خودروسازان که سالها با زیان روبهرو بودند، توانستند با عرضه خودرو در بورس بخش قابل توجهی از زیان خود را جبران کنند.
همچنین، عرضه خودرو در بورس کالا موجب شد، بساط دلالان و واسطهگران برچیده شود و سود ناشی از عرضه خودرو در بورس به جیب مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برود.اما با توقف عرضه خودرو در بورس بار دیگر، کسب و کار دلالان رونق گرفت و قیمتها روند صعودی به خود گرفت و تجربه شیرین عرضه خودرو در بورس به قهقرا رفت.
گشایش نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی ۳ انبار زعفران
بورس کالای ایران در هفته گذشته از گشایش نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی زعفران رشته ای بریده ممتاز(نگین) انبار شرکت کشاورزی تولیدی زعفران سحرخیز، شرکت نوین زعفران و شرکت تعاونی کشاورزی زعفران کاران وحدت خراسان(وحدت جام) با سررسید ۱۴۰۴ خبر داد.
مدیریت بازارهای مالی بورس کالای ایران اعلام کرد از روز شنبه ۱۲ آبان ماه، نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی زعفران رشته ای بریده ممتاز(نگین) انبار شرکت کشاورزی تولیدی زعفران سحرخیز با نماد معاملاتی زعف ۰۴۱۰ پ۱۱، شرکت نوین زعفران با نماد معاملاتی زعف۰۴۱۰ پ ۰۹ و شرکت تعاونی کشاورزی زعفران کاران وحدت خراسان با نماد معاملاتی زعف۰۴۱۰پ۲۰ بازگشایی شده و آماده معامله است.
ارسال نظر